آگاهی
۵ آذر ۱۳۸۷
وبلاگ آگاهی های عمومی

با سلام به دوستان گرامی

منظور از برپایی این وبلاگ ایجاد پایگاهی برای حل مشکلات ، پاسخ به پرسشها و تبادل نظرات دوستان است. برای رسیدن به چنین هدفی نیازمند همکاری شما دوستان عزیز بوده که با ارسال پرسش و نظرات خود در وبلاگ مربوطه یاری دهنده باشند. لذا خواهشمندم هرگونه اشکال ، پرسش و یا نظری دارید در وبلاگ منظور شده به آن ثبت نمایید.

برای پاسخ به سوال و نظر شما در هریک از زمینه های: شراب ، مشروبات سنگین ، آبجو ، تصاویر و جداول ، آگاهی های عمومی ، خوراک و ابتکارات وبلاگ جداگانه ای در نظر گرفته شده است و با آنکه با هم مرتبط هستند ولی هر یک بعنوان وبلاگی مستقل عمل میکنند. برای رسیدن به چنین هدفی اگر سوال شما مربوط به عنوان این وبلاگ نباشد از پاسخگویی به آن شرمنده هستم.

اگر تعداد سوالات شما در چند مورد مختلف است خواهش دارم هر یک را در وبلاگ مربوطه و جداگانه ثبت نمایید.

به امید روزی که مطالب و نطرات ثبت شده در هر یک از وبلاگها ، بانک اطلاعاتی کاملی را در آن مورد بخصوص تشکیل دهند.

این وبلاگ فقط در مورد آگاهی های عمومی است.

برچسب‌ها:

posted by ساقي باده‌سرا @ ۱۳:۱۲  
88 Comments:
  • At ۳۰ آذر ۱۳۸۷، ساعت ۶:۲۰, Blogger mohsen said…

    با سلام و خسته نباشيد :
    لطفا اگر در آبسنجي كمي راهنمائي كنيد تشكر مي كنم چون من هرجور شراب راكه مي خواهم درست كنم هيدرومتر يك عدد را به من نشان مي دهد. مثلا در شراب انگور عدد آبسنجي قبل از اضافه كردن شكر 1.03 بود و در شراب خرما، موز ، انبه ، سيب و ... باز همين عدد مي باشد.
    مقاله هاي مرتبط را نيز چند بار وارسي كردم ولي چيزي جديدي به ذهنم نرسيد.
    به نظر شما مشكل چيست ؟
    به نظرم اگه يه فيلم يا عكسي بشود از اين راه تهيه كرد شايذ براي خيليها كمك باشد.
    با تشكر

     
  • At ۳۰ آذر ۱۳۸۷، ساعت ۱۰:۴۹, Anonymous ناشناس said…

    با سلام
    حمید هستم از ایلام
    میخواستم توضیح دهید چطور میشود از میوه خشک مثل خرما یا کشمش یا زردآلو آبسنجی کرد.
    ممنون میشوم

     
  • At ۳۰ آذر ۱۳۸۷، ساعت ۱۹:۰۷, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 1:

    دوست عزیز محسن:
    آنگونه که شما نوشته اید قدری مسئله عجیب بنظر میرسد ولی لطف کنید و مقاله زیر (پرسش 15) را مطالعه کنید ، توضیحات کافی و کامل داده شده است.
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_9909.html
    همچنین به مقاله زیر مراجعه کنید و حتما لینکهای مربوطه آنرا دنبال کنید.
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_426.html
    بخصوص تصویر لینک زیر (نیمه سمت راست-قسمت فوقانی تصویر):
    http://khomkadeh.blogspot.com/2007/10/blog-post_26.html
    راه دیگر آن است که آبسنج خود را با آب معمولی امتحان کنید ببینید چگالی نسبی 1 را نشان میدهد یانه، تا مطمئن شوید اشکال از ابزار شما نیست. اگر با تمام اینها مشکل شما حل نشد، لطف کنید تصویری کاملا مشخص و روشن از آبسنج خود و بهمراه مشخصات نوشته شده روی جعبه یا لفافه آنرا ارسال دارید شاید بیشتر بتوان نتیجه گیری نمود.
    ساقی

     
  • At ۳۰ آذر ۱۳۸۷، ساعت ۱۹:۰۸, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 2:

    دوست عزیز حمید:
    همانگونه که میدانید از مواد خشک نمیتوان آبسنجی نمود. بهمین منظور لازم است آنرا بنوعی مرطوب و از روی مایع بدست آمده میزان شیرینی را تعیین نمود.
    روش به اینگونه است که در صد معینی از میوه خشک (مثلا کشمش یا خرما یا هر میوه دیگر) اولیه داده شده در دستورالعمل را با همان میزان در صد از آب باید مخلوط نمود.
    برای اینکار نیاز به ترازوی دقیق دارید تا نتیجه کار صحیح بدست آید.
    مثلا برای آبسنجی اولیه: اگر در مقدار مواد اولیه 5 کیلو از میوه خشک با 25 لیتر آب نوشته شده از روش زیر استفاده کنید.
    1% از پنج کیلو میوه خشک میشود : 50 گرم
    1% از 25 لیتر آب میشود: 250 سی سی (یا گرم)
    میوه اگر دارای هسته درشت است (مثل خرما) هسته گیری کرده و با کمک کارد تیز آنرا ریز ریز کنید.
    آب را کاملا جوش آورده و روی میوه خشک ریز ریز شده بریزید و درب ظرف را ببندید تا گرمای آب از بین نرود و در ضمن میوه خشک به آسانی و تحت گرمای آبجوش قدری له شود.
    زمانی که بدنه ظرف آنقدر خنک شد که بتوان در آن دست کرد و دست نسوزد ، با کمک نوک انگشتان میوه را کاملا که کنید. اگر همزن برقی دارید این عمل براحتی انجام میشود ولی لازم نیست آب کاملا جوش باشد ولی باید دارای گرمای بالایی باشد. در هر حال میوه کاملا باید ترم و له شده باشد.
    بگذارید محلول کاملا خنک شود و سپس آنرا به آرامی از جوراب نایلون زنانه عبور دهید تا مایعی بدون تفاله بدست آید.
    از این آب شیرین میتوان آبسنجی دقیق نمود.
    ساقی

     
  • At ۱ دی ۱۳۸۷، ساعت ۱۶:۳۷, Blogger mohsen said…

    با سلام و احترام
    با تشكر بابت پاسخ سريع و شفافتان. لطفا بفرمائيد عكسهاي مربوط به هيدرومتر را من به چه آدرسي ارسال كنم؟

     
  • At ۱ دی ۱۳۸۷، ساعت ۱۹:۰۲, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 3:

    دوست عزيز محسن:
    ميتوانيد به آدرس زير بفرستيد:
    Saghi.badesara@gmail.com
    با احترام.

     
  • At ۴ دی ۱۳۸۷، ساعت ۲۳:۰۵, Blogger حسن said…

    سلام
    اين مخمر ها را از چه فروشگاه هائي مي توان خريد كرد من در امارات متحده و كازاخستان و روسيه بودم فروشگاه مخصوص دارد كه ما عنوانش را نمي دانيم؟ كمك كنيد

     
  • At ۶ دی ۱۳۸۷، ساعت ۱۷:۲۶, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 4:

    دوست عزيز حسن:
    متاسفانه، آدرس سرراستي كه به صورت يك اصل كلي بتوان براي خريد مخمر در باقي كشورها مدنظر داشت، وجود ندارد.
    بطور مثال، در سوئد، (معمولا) چون تهيه مشروب خانگي گران تر از خريدن مشروب آماده در مي آيد، كمتر مغازه اي مخمر ميفروشد. يا مثلا در دبي، مغازه ای بصورت رسمی برای خرید چنین موادی نیست، بلکه یکی دو مغازه دار فیلیپینی و پاکستانی (آنهم بطور غیر رسمی) اقدام بخرید و فروش این مواد میکنند كه تازه مارکهای معروف را نیز در اختیار ندارند و حتا متاسفانه از آدرس آنها اطلاعی ندارم.
    اما يك راه كلي براي غلبه بر اين مشكل وجود دارد كه تا آنجا كه من ميدانم، در آلمان، ايتاليا و سوئد، براي دوستان نتيجه بخش بوده است و آن هم پرسيدن از فروشگاههاي فروشنده مشروب يا نوشگاه هاست. همچه جاهايي ميتوانند به شما كمك كنند در آن كشور، از كجا مخمر مورد نياز خود را تهيه كنيد.
    با احترام.

     
  • At ۳ بهمن ۱۳۸۷، ساعت ۱۸:۵۷, Anonymous ناشناس said…

    سلام بر ساقي باده سراي گرامي
    جناب من براي خريد ابسنج به تجهيزات ازمايشگاهي رفتم ولي نمي دانست ابسنج چيه يعني مي گفت چه چيز اب را مي خواهي بسنجي منم گفتم شيريني اون چيزي به ذهنش به جز رفراكتومتر نرسيد كه قيمت ان زياد يعني 70 هزار تومان بود مي خاستم بدونم ابسنج اسم خارجي خاصي دارد كه من بايد اون اسم را بايد بگم؟

    اگر ميشه منو راهنمايي كنيد كه چه اسمي بايد دم فروشگاه به فروشنده بگم كه بفهمه
    ممنون ميشم جواب بدين

     
  • At ۴ بهمن ۱۳۸۷، ساعت ۱۳:۲۲, Blogger ساقي باده سرا said…

    دوست عزيز ناشناس:

    شما بايد به فروشنده بگوييد چگالي سنجي كه چگالي نسبي مايعات سنگين تر از آب را اندازه ميگيرد. براي شراب سازي، بهترين آن چگالي سنجي است كه از 0.990 تا 1.116 را نشان بدهد؛ اما تا آنجا كه من ميدانم، كسي در ايران نتوانسته با اين درجه بندي پيدا كند. معمولا درجه بندي رايج اين ابزار در ايران از 1.000 تا 2.000 است كه نمونه چيني آن (در حال حاضر) دو تا سه هزار تومان قيمت دارد. با درجه بندي 1.000 تا 1.300 ساخت فرانسه و آلمان هم هست كه بالاي ده هزار تومان قيمت دارد و در حيطه شرابسازي خانگي، برتري خاصي به نمونه چيني آن ندارد.
    تصاوير اين ابزار را هم ميتوانيد در لينكهاي زير ببينيد:
    http://meysara3.blogspot.com/2007/11/blog-post.html
    http://meysara3.blogspot.com/2007/11/blog-post_15.html
    با احترام.

     
  • At ۴ بهمن ۱۳۸۷، ساعت ۱۶:۴۴, Anonymous ناشناس said…

    تشكر از جوابتون
    من قبل از توضيحات شما چگالي سنجي خريدم كه از 80 تا 100 درجه بندي شده كه با توضيحات شما فكر نكنم به درد بخورد ميخواستم نظر شما را هم در اين باره بدونم
    1 سوال ديگر هم داشتم با كمال پوزش ايا واژه ي هيدرومتر همان ابسنجي است كه مد نظر شماست
    باز تشكر مي كنم از جوابتون

     
  • At ۵ بهمن ۱۳۸۷، ساعت ۱۹:۲۶, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 6:

    دوست عزيز ناشناس:
    همانطور كه گفتم، چگالي مصرفي شرابسازي از 0.990 تا 1.116 ميباشد؛ اما نكته اي در اين ميان وجود دارد و آن اينكه بعضي از چگالي سنج ها اين اعداد را از 990 تا 1116 درج ميكنند. بنابراين جداي از آنكه دامنه اعداد چگالي سنج ميتواند بازه هاي مختلفي از دامنه مورد نظر شرابسازي را شامل شود (مثلا 1.000 تا 2.000)، درج اعداد آن هم ميتوانند در ضريبي ضرب شده باشند (مثلا 1000 تا 2000). بنابراين اعداد 80 تا 100،‌هرچند ميتوانند معرف چگالي نسبي باشند، ولي در بهترين حالت، چگالي 0.800 تا 1.000 را نشان خواهند داد كه براي منظور شما نامناسب است.
    پاسخ سوال دوم شما هم مثبت است. هيدرومتر يا Hydrometer، همان آبسنج است. براي اطلاعات تكميلي، به لينك زير مراجعه فرماييد:
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_426.html
    با احترام.

     
  • At ۱۷ بهمن ۱۳۸۷، ساعت ۲۲:۵۰, Anonymous ناشناس said…

    اگر به یاد داشته باشیم چند ماه قبل 90 الی 100 نفر در بندرعباس بر اثر مصرف مشروبات دست ساز فوت و یا کور شدن.علت واقعه چی بود آیا فروشندگان عمدأ متانول رو وارد مشروبات کرده بودند؟یا اینکه متانول خودبه خود بر اثر سهل انگاری وارد مشروبات شده بود آیا من که می خوام خودم مشروب و آبجو درست کنم آیا خطری من رو تحدید نمی کنه آیا ممکنه در مشروب من متانول ظاهر بشه؟

     
  • At ۱۸ بهمن ۱۳۸۷، ساعت ۱۱:۰۹, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 7:

    دوست عزيز ناشناس:
    چه سهل انگاري، چه عامدانه، بهرحال به ترتيبي متانول در محصول تعريقي وارد شده بوده است. اساسا هدف اصلي اين وبلاگ هم آنست كه در بازار سياه مشروبات الكلي ايران، با اطلاع رساني صحيح و آموزش درست، از چنين فجايعي اجتناب شود. براي توضيحات تكميلي، به لينك زير و پاسخ هاي 12 و 16 از لينك دوم مراجعه فرماييد:
    http://meysara3.blogspot.com/2007/11/blog-post_9160.html
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_9909.html
    در هرصورت اگر از روي اصول معرفي شده در اين وبلاگ دست به تهيه مشروبات الكلي بزنيد، ميتوانيد مطمئن باشيد نه تنها هيچ مشكلي براي وجود شريفتان بوجود نخواهد آمد، بلكه لذت و تندرستي بيشتر را نيز براي خود به ارمفان آورده ايد.
    با احترام.

     
  • At ۱۸ بهمن ۱۳۸۷، ساعت ۱۳:۲۱, Anonymous ناشناس said…

    اصولا خطر تولید متانول در آبجو بیشتر است یا شراب؟و اگر لطف کنید و مهمترین عناصر این اصولی که اشاره کردید بگید ممنون میشم.باتشکر

     
  • At ۱۸ بهمن ۱۳۸۷، ساعت ۱۵:۱۷, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 7:

    دوست عزيز ناشناس:
    اندازه متانول توليدي، به آبجو يا شراب بودن محصول تخميري برنميگردد. به ميزان سلولز همراه با ماده اوليه (هسته، پوسته، دم و ...) يا به تركيبات شيميايي افزودني ها (مثلا شكر) برميگردد.
    براي كنترل بخش اول، در تعريق موادي كه ماده اوليه با سلولز همراه بوده است، 30 سي سي اول از تعريق هر 7 ليتر ماده تخميري دور ريخته ميشود. براي كنترل بخش دوم، هم هميشه تكرار ميشود كه از شكر براي شيرين تر كردن محصول تخميري كه قرار است تعريق شود استفاده نكنيد.
    با احترام.

     
  • At ۲۹ بهمن ۱۳۸۷، ساعت ۱۳:۰۴, Anonymous ناشناس said…

    سلام بر شما ساقي باده سراي عزيز
    جناب مي خواستم بگم فايلي كه تمام مطالب سايت را در اون ذخيره كردين و با فرمت پي دي اف و ورد قرار دادين در دانلود ارور ميده پي دي اف روي درصد هفت و ورد هم وسطاي دانلود
    مي خاستم اگه لطف كنين اين مطلب مهم را در يك سايت ديگه اپلود كنين مثل رپيدشر يا فورشر كه ما بتونيم استفاده كنيم
    خيلي ممنون از زحماتتون
    اگه امكان اين كار هست انجام بدين
    مرسي

     
  • At ۳۰ بهمن ۱۳۸۷، ساعت ۱۹:۱۷, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 9:

    دوست عزيز ناشناس:
    الف) از اطلاع رساني شما ممنون. مراتب به متولي اين امر اطلاع داده شد.
    ب) ميتوانيد چند روز ديگر مجددا سعي بفرماييد، اگر بازهم موفق نشديد، اطلاع دهيد تا به ترتيبي، مشكل شما رفع شود.
    با احترام.

     
  • At ۱۷ اسفند ۱۳۸۷، ساعت ۱۹:۰۲, Blogger ساقي باده سرا said…

    ba salam va khaste nabashid khedamt beshoma
    ab sange man( HYDROMETER ) ba daraje 1.000 ta 1.200 ast .
    in ba anche shoma dar an barname sharab sazi dade id fargh darad ( yek 0 kam darad ) bayad che kar konam ?
    ba tashakor faravan .Siavash

    پاسخ 10:

    دوست عزيز سياوش:
    اشكالي ندارد. صفر چهارم جدول انتهورا براي محكم كاريست. به تعبير بهتر، دقت سه رقم اعشار براي منظور شما كاملا كافيست.
    با احترام.

     
  • At ۲۰ اسفند ۱۳۸۷، ساعت ۱۸:۳۱, Anonymous علی ت. said…

    سلام دوستان.
    سایت چنچنه طرز تهیه شراب پورتو (PORTO) را گذاشته.
    http://chenchene.com/2007/09/_porto.php
    من از استاد "ساقی خمار" که پرسیدم، ایشان فرمودند متاسفانه تهیه این شراب در ایران ممکن نمیباشد. چون احتیاج به "مخمر مخصوص شراب" دارد که در ایران موجود نیست.
    ولی اگر از دوستان کسی "مخمر مخصوص شراب" را داشته باشد تهیه این شراب خالی از لطف نیست.

     
  • At ۲۰ اسفند ۱۳۸۷، ساعت ۱۸:۳۱, Anonymous علی ت. said…

    سلام دوستان.
    سایت چنچنه طرز تهیه شراب پورتو (PORTO) را گذاشته.
    http://chenchene.com/2007/09/_porto.php
    من از استاد "ساقی خمار" که پرسیدم، ایشان فرمودند متاسفانه تهیه این شراب در ایران ممکن نمیباشد. چون احتیاج به "مخمر مخصوص شراب" دارد که در ایران موجود نیست.
    ولی اگر از دوستان کسی "مخمر مخصوص شراب" را داشته باشد تهیه این شراب خالی از لطف نیست.

     
  • At ۲۱ اسفند ۱۳۸۷، ساعت ۱۹:۲۱, Blogger ساقي باده سرا said…

    دوست عزيز علي ت.
    با تشكر.

     
  • At ۲۴ اسفند ۱۳۸۷، ساعت ۰:۴۱, Blogger کوروش کبیر said…

    سلام بر ساقی
    ساقی برای ضد عفونی ظروف میشه از وایتکس استفاده کرد و چقدر

    وکلا چه ماده ای رو توصیه میکنید که ارزون هم باشه

    با تشکر فراوران

     
  • At ۲۴ اسفند ۱۳۸۷، ساعت ۱۶:۲۶, Blogger کوروش کبیر said…

    سلام ساقی یه سوالی برام پیش اومد
    من حدود یک سالی میشه با وبلاگ ارزشمند شما اشنا شدم یادم میاد در اخر هر مقاله یه سوال ها و پاسخ هایی مربوط به همون بحث بود که بسیار مفید بود مثلا در مورد شراب هندوانه
    اونا حذف شدند یا جای دیگه ای باد دنبالشون بگردم
    با تشکر

     
  • At ۲۴ اسفند ۱۳۸۷، ساعت ۱۹:۱۹, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 11:

    الف) دوست عزيز كوروش كبير:
    نوع ماده خيلي اهميتي ندارد. كلا از هر نوع ماده ضدعفوني كننده اي ميتوانيد استفاده كنيد به شرطي كه از آن بويي در ظرف باقي نماند. براي اينكار هم بعد از ضدعفوني، بشكه را مدتي در هواي آزاد و مقابل نور خورشيد بگذاريد تا هم هواي درون آن عوض شود، هم در اثر تابش اشعه خورشيد گندزدايي گردد. براي توضيحات تكميلي به اولين لينك ذيل و پرسش هشت دومين ليتك زير مراجعه كنيد:
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_9790.html
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_9909.html
    ب) درباره سوال دوم شما بايد عرض كنم كه آن مجموعه حذف شده است. شايد بعدا تدبيري انديشيده شد تا دوستان بتوانند به نوعي به آن دسترسي داشته باشند.
    با احترام.

     
  • At ۲۷ اسفند ۱۳۸۷، ساعت ۸:۱۲, Anonymous ناشناس said…

    با سلام
    ضمن سپاس فراوان به خاطره اطلاع رسانیه کامل شما، امیر حسین هستم از مشهد؛
    من به فروشگاه لوازم قنادی مراجعه کردم برای تهیه مخمر کیک و فروشنده مخمر نان به من داد، ایا این دو یکی هستند و آیا میتوان از قرص مخمر آبجو به جای مخمر کیک یا نان استفاده کرد؟
    با تشکر

     
  • At ۲۷ اسفند ۱۳۸۷، ساعت ۱۳:۱۷, Anonymous مانی said…

    با سلام و تشکر از زحمات شما
    من واسه تهیه شکر خام به عطاری مراجعه کردم
    ایشون از من پرسیدن که منظورم شکر قرمزه ولی من جوابی
    نداشتم
    حال می خوام بدونم شکر قرمز و یا قهوه ای ارتباطی با
    شکر خام دارد ؟
    همچنین اگه ممکنه لینک اون فایلی که در پاسخ شماره 9 فرمودین بزارین
    شاد باشی

     
  • At ۲۹ اسفند ۱۳۸۷، ساعت ۹:۳۶, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 12:

    دوست عزیز ناشناس:
    لطفا به پاسخ سه از لینک زیر مراجعه کنید:
    http://badesara.blogspot.com/2008/11/blog-post.html#comments
    با احترام.

     
  • At ۲۹ اسفند ۱۳۸۷، ساعت ۹:۳۷, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 13:

    دوست عزیز مانی:
    الف) شکر را میتوان از چند جور گیاه به دست آورد: نیشکر، چغندر و .... آنچه از این گیاهان به دست می آید شکر خام است که بر حسب نوع گیاه اولیه، رنگی خواهد داشت. مثلا رنگ قهوه ای شکر قرمز که از نیشکر به دست می آید. این مساله که گیاه اولیه شکر خام چه بوده است، اهمیتی ندارد. مهم اینست که فرآوری نشده، به شکر سفید تبدیل نشده باشد. برای توضیحات تکمیلی به پاسخ 16 از لینک زیر رجوع کنید:
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_9909.html
    همچنین ملاحظه تصاویر لینک زیر نیز مفید است:
    http://meysara3.blogspot.com/2007/11/blog-post_2432.html
    ب) به لینک زیر مراجعه کنید:
    http://meysara4.blogspot.com/
    با احترام.

     
  • At ۱۰ فروردین ۱۳۸۸، ساعت ۲۳:۵۴, Anonymous ناشناس said…

    .خیابان یا مرکز خرید یا جایی که وسیله های مورد نیاز در اون ها باشه (مثلا میگن خیابان لاله زار محله لوستر و از این چیزاست)بهم معرفی کنید(قفل هوا میخوام.آبسنج هم خیلی گرونه!)

     
  • At ۱۲ فروردین ۱۳۸۸، ساعت ۱۴:۱۸, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 14:

    دوست عزیز ناشناس:
    از لحاظ کلی، اقلامی که شمردید را میتوان از فروشگاه های فروشنده لوازم آزمایشگاهی تهیه کرد (مثلا در تهران، ناصر خسرو). اما در این بین شما با چند مشکل مواجه هستید.
    الف) اول از همه اینکه نیازی نیست هر کدام از وسایل شما بهترین باشد. بطور مثال، قیمت آبسنج با دامنه 1 تا 1.2، بیش از 15 هزار تومان است و يا قیمت نوعی که دامنه آن بین 1 تا 2 است، کمتر از 3 هزار تومان. این مساله باعث گیچ شدن شما و دستان خواهد شد؛ چرا که نمیدانند کدام را بخرند. درصورتی که اگر آبسنج آنها برای درجات 0.01 مدرج باشد، کافی است و دیگر دامنه آن مهم نیست.
    ب) بعضی از اقلام مانند قفل هوا بسیار به سختی پیدا میشوند؛ زیرا کم مصرف هستند. برای رفع این ایرادات، میتوانید آنها را بسازید:
    http://meysara7.blogspot.com/
    پ) درهر حال، حکایت، همان حکایت قدیمی طاووس است و جور هندوستان! موفق باشید.
    با احترام.

     
  • At ۱۲ فروردین ۱۳۸۸، ساعت ۱۴:۱۹, Blogger ساقي باده سرا said…

    من میخوام شراب(تخمیری) و آبجو با استفاده از مواد آماده(آب سیب و ماالعشیر) درست کنم از این که کارم با شکست روبه رو بشه نگران نیستم نگرانی من بخاطر ایجاد متانول در ظرف تخمیره آیا امکان داره در ظرف به جای اتانول . متانول به وجود بیاد.البته من پاسخ شما رو در رابطه با این بحث خوندم آیا امکان داره از 0.02 درصد متانول بیشتر بشه و باعث کوری بشه؟
    .در بعضی موارد مقدار مواد لازم برای تهیه 40 لیتر شراب در نظر گرفته شده آیا امکان داره این مواد رو به مقدار لیتر مورد نظر کم یا زیاد کرد.مثلا من 5 لیتر میخوام میتونم مواد لازمو تقسیم بر 8 کنم!!

    پاسخ 15:

    دوست عزيز ناشناس:
    الف) اگر شما پاسخ هاي 7 اين صفحه را خوانده ايد (كه گويا خوانده ايد)، بدانيد ديگر نيازي به نگراني از بابت متانول نخواهيد داشت. اين مساله را هم مدنظر قرار دهيد كه در جهان، دست كم هفت هزار سال تاريخ تخمير داريم. اگر امكان كنترل متانول كار نشدني اي بود، تا بحال حقير از نعمت آشنايي با شما محروم شده بوده ام. به قول سعدي عليه الرحمه:
    بچه گربه اگر پر داشتي ---- نسل گنجشك از جهان برداشتي.
    ب) كليه نسبت هاي اقلام موجود در اين وبلاگ را مي توان در يك عدد ثابت ضرب، يا بر يك عدد تقسيم نمود. نتيجه تغييري نمي كند.
    با احترام.

     
  • At ۱۲ فروردین ۱۳۸۸، ساعت ۲۳:۵۶, Anonymous امیر said…

    ممنون که سوال من رو به این قسمت انتقال دادید راجع به آبسنج هم مشکلی نیست یه چینیشو خریدم 2.500 تومان

    ممنون از جواب ها و راهنمایی های کاملتون

    مرسی

    موفق باشید

     
  • At ۲۰ فروردین ۱۳۸۸، ساعت ۱۷:۰۳, Anonymous امیر said…

    سلام من مالت خشک تهیه کردم و اون رو به مالت مایع تبدیل کردم(برای آبجو)اما چگالی سنج رو 1.000 میموند و بیشتر نمیشد اما با شکر سفید اون رو به مورد دلخواه خودم 1.100 رسوندم.خواستم ببینم مشکلی پیش نمیاد لازم به ذکر هست که بگم امروز که روز سوم هست کفی روی سطعپح مایع مشاهده نکردم(فقط حباب گاز هست)

    در عرق گیری و در تهیه بعضی شراب ها توصیه میکنید از شکر خام استفاده کنیم اما نوع آن رو ذکر نکردید (شکر خام نیشکر یا چغندر یا..)

    مرسی

     
  • At ۲۵ فروردین ۱۳۸۸، ساعت ۲۰:۰۵, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 16:

    دوست عزيز امير:
    الف) دليل پيشنهاد براي شكر خام اين است كه در كارخانجات، براي آنكه شكر سفيد و بلوري شود به آن مواد شيميايي اي اضافه ميكنند كه در تعريق (عرق، ودكا و ...) ممكن است متانول ايجاد كند. اما همين شكر سفيد بازاري، در تخمير (شراب، آبجو) مشكلي ايجاد نميكند. لينك زير، پرسش 16:
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_9909.html
    ب) در تهيه شراب خام مورد نظر براي تعريق، اهميتي ندارد كه شكر خام مورد استفاده شما از چه ماده اي تهيه شده باشد. مهم اين است كه با مواد شيميايي سفيد نشده باشد. تصوير لينك زير:
    http://meysara3.blogspot.com/2007/11/blog-post_2432.html
    پ) پاسخ سوال شما درباره آبجو، در صفحه آبجو (لينك زير) آمده است:
    http://badesara2.blogspot.com/2008/11/test.html#comments
    با احترام.

     
  • At ۲۵ فروردین ۱۳۸۸، ساعت ۲۲:۱۸, Blogger ساقي باده سرا said…

    با سلامخدمت استادعزیزوتشکر از سایت ارزشمندتون
    برای تهیه آبسنج اقدام کردم.سه نوع موجوده.از... تا 1/000 از 1/000تا 1/300 و1/300تا 1/600.کدام درجه مورد نیاز منه برای تهیه شراب؟
    با سلام خدمت استاد عزیز.حسنم از رشت
    در مورد آبسنج و درجه آن پرسیدم حال بفرمایید که برای شروع شرابسازی ابتدا تهیه چگالی سنج ضروریتره یا آبسنج؟دوم اینکه در صورت امکان دستور تهیه شراب تمشک یا {ولش}رو بفرمایید؟دوباره از سایت بی نظیروزحمات فراوانتون تشکر میکنم.

    پاسخ 17:

    دوست عزيز حسن:
    الف) چگالي نسبي مورد استفاده در تخمير شراب، از 0.990 تا 1.116 ميباشد؛ ولي به دليل نبود اين دامنه در ايران، شما بايد چگالي سنجي بين 1.000 تا 1.200 يا بين 1.000 تا 2.000 تهيه كنيد.
    ب) در ادامه، بند الف از پاسخ 14 همين صفحه را مطالعه، سپس جوابي كه دوست پرسشگر ما در دو پست پايين تر از آن هم مرقوم فرموده اند، ببينيد.
    پ) چگالي سنج (يا در واقع همان چگالي نسبي سنج) همان آبسنج است.
    ت) شراب تمشك يا ولش هم بررسي ميشود. شد، چشم!
    با احترام.

     
  • At ۴ اردیبهشت ۱۳۸۸، ساعت ۶:۲۳, Blogger ساقي باده سرا said…

    بهترین و در دسترس ترین ضد عفونی کننده چیست؟
    مرسی

    پاسخ 18:

    دوست عزيز امير:
    الف) روال كلي ضد عفوني كردن را ميتوانيد در پاسخ 8 لينك زير بيابيد:
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_9909.html
    ب‌) نوع ماده ضدعفوني كننده زياد اهميت ندارد. اگر بويي از خود در ظرف باقي نگذارد، كافيست. حتا نوعي كه با آن سبزي ها را نيز ضدعفوني ميكنند نيز كاملا كارايي دارد.
    با احترام.

     
  • At ۶ اردیبهشت ۱۳۸۸، ساعت ۹:۳۰, Anonymous مانی said…

    درود بر شما
    من چند ماهی هست که ب وبلاگ های شما آشنا شدم
    با اینکه متن کامل رو پرینت کردم ولی هر روز
    از مطالعه وبلاگ ها لذت می برم
    امیدوارم همیشه شاد و موفق باشید
    دو نکته به ذهنم رسید که خدمتتون عرض کنم
    یکی اینکه بعضی از وبلاگ هایتان مثل شراب سرا
    فیلتر شده
    دیگری هم اینکه خواهش دارم درصورت امکان وبلاگ
    خوراکه سرا رو به مزه و موضوعات پیرامون اون که
    بسیار گسترده و جذاب هست اختصاص بدین
    من به شخصه دیدم کسانی رو که مزه رو مناسب با
    مشروب مورد نظر مصرف نمی کنن و لازمه که این
    فرهنگ هم توی کشور و البته به کوشش شما جا بیفته
    مطلبی مصور درمورد جام ها و پیک های مختلف هم
    فکر می کنم می تونه جذاب باشه
    بدرود

     
  • At ۶ اردیبهشت ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۲۷, Blogger ساقي باده سرا said…

    پاسخ 19:

    دوست عزيز ماني:
    الف) درباره كيفيت، شرايط و آداب مشروبخواري (كه شامل مزه و غذاهاي آن ميشود)، غير از "خوراكه سرا" (لينك زير) لينك هاي ديگري هم در وبلاگ وجود دارد كه لينك آنها ذيل لينك "خوراكه سرا" آمده است:
    http://meysara5.blogspot.com/
    آداب مشروب خواري 1 و 2:
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/1.html
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/2.html
    همچنين تصاوير زيادي از انواع مزه ها و خوراك ها در وبلاگ "نگارسرا" (لينك زير) آمده است:
    http://meysara3.blogspot.com/
    ب) به همين قياس، استانداردهاي حجمي نوشيدن مشروبات الكلي (جامها و گيلاسها) در لينك زير آمده است:
    http://meysara3.blogspot.com/2007/11/blog-post_9437.html
    پ) در مورد فيل.تر شراب سرا بايد عرض كنم اين مساله به سرورهاي ارائه كننده اينترنت در ايران برميگردد كه بعضي هاشان (در بعضي امور) از يكديگر پيشي ميگيرند.
    ت) درهرصورت، ضمن تشكر از توجه، لطف و دقت نظر شما، كليه نظرات جنابعالي به متولي امر (ساقي خمار) منتقل شد تا درباره آن تصميم گيري بفرمايند.
    با احترام.

     
  • At ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۳۰, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    درود بر ساقی.

    کسی هست تو تهران غرابه پیدا کرده باشه .
    اگه کسی آدرس دقیق یا نا دقیقی داره لطفا" به ما هم بده . اینجا فقط ظرف پلاستیکی پیدا میشه !

    پاسخ 20:

    دوست عزيز ناشناس:
    الف) در اين وبلاگ خط قرمزي وجود دارد و آن اين‌كه كسي نبايد آدرس فروشگاه يا مارك تجارتي‌اي را به صراحت نام ببرد. دليلش هم اين است كه قرار نيست اين‌جا براي كسي تبليغ شود.
    ب) در بازار تهران، راسته‌ي شيشه‌فروش‌ها مي‌توانيد انواع شيشه‌ها و بطري‌ها را پيدا كنيد.
    با احترام.

     
  • At ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۵۷, Anonymous ناشناس said…

    درود
    من امروز رفتم راسه شیشه فروشها.
    اما فقط شیشه های مخصوص در و پنجره و اینا بود و بطری اینجور چیزا هم نبود ... حتی پرسیدم گفتن اینجا بطری اینا نمیفرشن . رفتم خیابون صابونیان که بورس فروش شیشه و بلور هست اونجا ظرف ها و بطری های مختلفی بود .

    اما بطری 1 لیتری اونم با رنگ دودی و شبیه شیشه های ماشعیر و مثل اون اصلا" نبود .

    حالا غرابه که جای خود داره .

    خواهش میکنم اگه جایی رو میشناسید که میدونید 100% داره هولو هوش اون منطقه رو اعلام کنید بریم بگیریم .

    با تشکر .

    یه سوال دیگه

    چوب پنبه برای شیشه از کجا میشه تهیه کرد و از چه نوعش باید بگیریم .

    ممنون

     
  • At ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۸، ساعت ۲۲:۱۱, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 21:

    دوست عزيز ناشناس:
    الف) در خيابان ناصر خسروي تهران، منطقه‌ي فروش لوازم آزمايشگاهي و پزشكي، فروشندگاني هستند كه شيشه‌ي قهوه‌اي رنگ مي‌فروشند كه براي مصارف دارويي استفاده مي‌شود.
    ب) قيمت شيشه‌هاي فوق بالاست. از من مي‌شنويد، سري به سوپر ماركت محله‌ي خودتان بزنيد و شيشه‌ي نوشابه يا ماءالشعير را در جعبه‌هاي آن بخريد. ارزان، همه‌جايي و يك‌دست است. اگر هم شكست، مي‌توانيد باز هم بخريد. شايد تنها بدي‌اي كه بتوان به آن بست اين باشد كه حجمش سيصد سي‌سي است نه يك ليتر؛ كه تازه آن‌هم زياد مهم نيست.
    پ) در همان ناصرخسرو فروشندگاني هستند كه چوب پنبه هم مي‌فروشند. يك نمونه بطري ببريد و چوب پنبه‌ي مناسب را براي آن انتخاب كنيد.
    ت) در بازار تهران، در منطقه‌اي به نام "پله‌هاي مسجد شاه" تشتك و تشتك‌زن هم مي‌توانيد تهيه كنيد. در تعداد بطري‌هاي زياد، ارزان‌تر از چوب پنبه درمي‌آيد.
    با احترام.

     
  • At ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۸، ساعت ۱۷:۱۰, Anonymous ناشناس said…

    با سلام...من سرچ زدم توي گوگل و چنتا مطلب در مورد راه هاي تشخيص متانول از متانول و همچنين تشخيص مسمويت متانول از متانول پيدا كردم...لطفا شما هم بخانيد و بررسي كنيد كه كدام ها صحيح ميباشد ...و اينكه آيا ماده اي هست كه بتوان آن را درون ظرف مشروب انداخت كه 100 درصد متانول احتمالي در آن را به آب يا ماده اي بي خطر تبديل كند؟
    و يا اينكه ماده اي را همراه با مشروب بخوريم ...كه حتي اگر متانول احتمالي اندكي در مشروب بود...بتواند اثر آن را در بدن خنثي كند؟(با توجه به اينكه پزشكان براي رفع مسموميت متانول چه داروهايي را با چه تركيباتي براي بيمار تجويز ميكنند....لطفا يك مطلب كامل و جامع در مورد مواردي كه از شما درخواست كردم بگذاريد...با تشكر فراوان(البته من كليه مطالب مربوط به متانول در سايت هاي انتهورا و .... را خوانده ام)راستي نوشته تخمير سيب و يا حتي پوست ميوه ممكنه متانول نوليد كنه
    http://www.mums.ac.ir/health/fa/psycho_social_g,019
    http://www.samshenasi.com/first_work/pad_zahr.htm
    http://www.ravanyar.blogfa.com/post-137.aspx
    http://www.cloob.com/club/post/show/clubname/organic_chemistry/topicid/470023/wrapper/true
    http://www.farsnews.net/newstext.php?nn=8709091245
    http://www.mprn.ir/display_paper.php?id=239
    http://www.sid.ir/Fa/ViewPaperPrint.asp?ID=37252&varStr=463;%D9%85%D8%B2%D8%AF%D9%87%20%D9%85%D9%87%D8%B1%D8%AF%D8%AE%D8%AA%D8%8C%D8%A7%D9%81%D8%B6%D9%84%D9%8A%20%D8%B3%D8%B9%D9%8A%D8%AF;%D9%85%D8%AC%D9%84%D9%87%20%D8%B9%D9%84%D9%85%D9%8A%20%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%D9%8A%20%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86%D9%8A;%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%201384;11;2%20(%D9%85%D8%B3%D9%84%D8%B3%D9%84%2038);94;98
    http://209.85.129.132/search?q=cache:hNLBjPxwPUAJ:www.iums.ac.ir/files/vpfood_drug/moavenatghazavadaroo/etelat.doc+%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86+%D9%85%D8%B3%D9%85%D9%88%D9%85%D9%8A%D8%AA+%D8%A8%D8%A7+%D9%85%D8%AA%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%84&cd=9&hl=en&ct=clnk&client=firefox-a
    http://www.mardomak.org/news/hand_made_alcohol_kills/

     
  • At ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۸، ساعت ۱۷:۳۳, Anonymous شاهين said…

    به نظر من نگراني اين دوست ناشناس كه اين مطلب رو فرستادن بي مورد نيست...
    چون در تهيه مشروبهايي كه تقطيري نيستن (مثل انواع شراب..آبجو و غيره...كه تعداشون هم كم نيست)
    نميتوان نصف استكان اول تقطير آن را دور ريخت...و به قول معروف..كار از محكم كاري عيب نميكنه..
    پس لطفا درخواست ميشود ساقي باده سرا و همچنين ساقي خمار و همچنين هر كس كه اطلاعات علمي و عملي
    در زمينه تشخيص متانول از اتانول و راه هاي پيشگيري از مسموميت (خوردن ماده اي همراه مشروب
    و يا اضافه كردن ماده اي براي از بين بردن متانول احتمالي در مشروب يا خنثي كردن آن و اثرات آن
    در بدن به عنوان پيشگيري) و راه هايي براي درمان (بعد از مصرف احتمالي متانول در بدن)
    را دارد...لطفا از طريق اين سايت ها در اختيار همه قرار دهد..تا شاهد اينگونه
    حوادث ناگوار در كشورمان نباشيم...
    با تشكر فراوان

     
  • At ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۸، ساعت ۱:۳۱, Anonymous ناشناس said…

    با سلام.
    چند سوال داشتم
    1. اگر بجاي اضافه كردن شكر درون شراب از عسلي كه از زنبورهاي عسل آن را از شربت آب قند
    درست كرده اند..استفاده كنيم..آيا ممكن است بعد از تقطير آن..متانول توليد شود؟
    و يا در تهيه شراب عسل..اگر عسلي كه اضافه ميكنيم..طبيعي نباشد و از آب قند باشد..نيز آيا متانول
    توليد نميشود؟

    2. لطفا طرز تهيه عرق موز و عرق هندوانه را بنويسيد...

    3.راستي من چند سال پيش از 1 نفر شنيدم كه ميگفت اگر ماده اي (اسم آن را گفت ولي يادم نيست) را
    به متانول اضافه كنيم و چند روز بگذاريم بماند (روزهايش هم يادم نيست) طي فرايندي ...متانول تبديل
    به اتانول ميشود...حتي مزه ي آن كمي شيرين ميشود..ميخواستم بدونم صحت دارد؟
    اگر صحت دارد لطفا دستور العمل آن را بطور كامل در سايت بگذاريد..(كه بسيار مفيد خواهد بود)

     
  • At ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۳۳, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 22:

    دوستان عزيز، ناشناس و شاهين:
    متاسفانه، فعلا جز ارجاع شما به پاسخ 12 لينك زير (و ريختن آب پاكي روي دستان شما)، كاري نمي‌توانم بكنم:
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_9909.html
    اما به‌زودي (شايد هم كمي وقت ببرد)، مقاله‌اي در اين‌باره توسط يكي از اساتيد شيمي آشنا تهيه و در وبلاگ منتشر خواهد شد تا باقي ابهامات دوستان هم از بين برود.
    با احترام.

     
  • At ۱۰ خرداد ۱۳۸۸، ساعت ۶:۱۹, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    سلام بر ساقی وخسته نباشید
    ساقی جان بنده ابسنج یاهیدرومتر (بومه) را تهیه کردم
    از نوع انگلیسی هم هست اما رنج های که روی ان هست با اون چیزی که شما گفتید فرق داره مثلا کمترین رنج(پائین ترین عدد 0.750 هست) بعد 45 بعد 40 تامیرسه به 5 و بعد میشه 0.700 که بالاترین عدد هست اگه ممکن هست توضیح بدهید
    باز هم تشکر از این همه صبر وحوصله شما.هادی

    پاسخ 23:

    دوست عزيز هادي:
    چگالي سنج‌ها (يا به عبارت به‌تر چگالي نسبي سنج‌ها) چگالي مايع را نسبت به آب مي‌سنجند. به اين ترتيب كه آب را 1 در نظر مي‌گيرند و مايع را براساس آن مي‌سنجند. مثلا اگر چگالي نسبي مايعي 1.05 باشد، يعني در حجم يكسان، وزن مايع 1.05 برابر وزن آب است و به همين ترتيب. براي تخمير، دامنه‌ي چگالي (در كامل‌ترين حالت) بايد بين 0.990 تا 1.116 باشد. چگالي سنجي كه شما خريده‌ايد اين دامنه را پوشش نداده، دامنه‌ي 0.700 تا 0.750 را پوشش مي‌دهد كه به هر كاري بيايد، به كار تخمير نمي‌آيد.
    با احترام.

     
  • At ۱۵ خرداد ۱۳۸۸، ساعت ۷:۳۰, Anonymous ناشناس said…

    با درود من 5 روز بيش شراب كشمش كذاشتم براي تهيه عرق - در روز اول اب را با دماي 60 درجه با كشمش و مخمر مخلوط كردم - تخمير به خوبي بيش رفت ولي امروز كه روز بنجم است تخمير يا كف تخمير رفته رفته كم ميشود - لطفا مرا راهنمائي كنيد - با تشكر - شاد زي جاويد زي و بايدار ايران زمين - بدرود

     
  • At ۱۵ خرداد ۱۳۸۸، ساعت ۹:۴۵, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 24:

    دوست عزيز ناشناس:
    اگر محلول ديگر شيرين (يا ترش) نيست، تخمير تمام شده است و بايد صاف و بعد تعريق كنيد. زودتر تمام شدن تخمير شما هم مي‌تواند به دليل زياد (يا قوي) بودن مخمر يا كم بودن شيريني اوليه‌ي كشمش باشد.
    با احترام.

     
  • At ۳۰ تیر ۱۳۸۸، ساعت ۲۰:۴۵, Anonymous ناشناس said…

    سلام خدمت ساقی عزیز
    با بدرود به شما
    آیا مخمر مقدار خاصی از قند را به الکل تبدیل میکند ؟ یا بهتر بگم اگر مقدار مخمر کم باشد امکان دارد مخمر خاصیت خود را از دست بدهد و الباقی شیرینی تبدیل به الکل نشود ؟ اگر چنین است مقدار دقیق مخمر را باید به چه صورت فهمید ؟ حال اگر مخمر از حد معمول بیشتر شد چه اتفاقی می افتد ؟
    با تشکر

     
  • At ۳۱ تیر ۱۳۸۸، ساعت ۵:۱۶, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 25:
    دوست عزيز ناشناس:
    مقدار كافي مخمر، در دستورالعمل تهيه‌ي هر شراب آمده است. مصرف كم‌تر از حد ذكر شده، خطر توقف تخمير و بيش‌تر از آن، اضافه شدن بويي شبيه بوي "نان" به محصول را خواهد داشت.
    با احترام.

     
  • At ۲۳ مرداد ۱۳۸۸، ساعت ۱۸:۱۱, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    salam mojadad...mikhastam bedunam ke antahoora che mana dare?che dalili vase entekhab in nam dashti..eradat daram duste bahale khodam.

    پاسخ 26:

    دوست عزيز ناشناس:
    "انطهورا" صفت شرابی است که در قرآن و در وصف شراب‌هاي بهشتي آمده است. در ایران باستان نيز رسم بر آن بوده که هر سال، به‌ترین‌هاي هر چيز را به خدایان پیشکش می‌کردند و در این ميان، پيشكش شراب (که یکی از رایج‌ترین محصولات آن روزگار بوده) مقام بالایی داشته و نام به‌ترین نوع شراب آن روزگار هم، "انتهورا" بوده است.
    اما این‌كه اين کلمه، در اصل از کجا آمده؟ حقیر پاسخی بر آن ندارم.
    با احترام.

     
  • At ۹ شهریور ۱۳۸۸، ساعت ۱۲:۴۳, Anonymous ناشناس said…

    سلام من از ديگ پخت الومنيوم استفاده ميكنم تصميم گرفتم داخل ديگ را پوشش تفلون بدم ايا محصولم از نظر كيفيت و مزه با ديگ الومنيومي تفاوت داره يا نه كدامش بهتره براي ودكا ميخوام

     
  • At ۱۰ شهریور ۱۳۸۸، ساعت ۱۸:۲۹, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 27:

    دوست عزيز ناشناس:
    در حالت كلي، براي برج تقطير استيل و براي ديگ پخت، مس توصيه مي‌شود. اما اگر شما از ديگ آلومينيومي استفاده مي‌كنيد، نيازي به پوشش‌دهي تفلوني براي آن نداريد.
    با احترام.

     
  • At ۲۷ شهریور ۱۳۸۸، ساعت ۴:۲۹, Anonymous شهاب said…

    سلام..
    1 سوال و 1 درخواست داشتم..
    سوال: الكل دنات چيست و از كجا ميتوان آن را تهيه كرد؟
    اين ماده در واقع محلول تميز كننده ي ريش تراش هاي براون ميباشد كه داخل يك محفظه مخصوص قرار دارد...قيمت اين كارتريج در نمايندگي براون خيلي گران ميباشد..لطفا بفرماييد كه اين الكل را از كجا ميتوانم تهيه كنم و داخل محفظه(كارتريج) بريزم..روي اين كارتريج اينطور نوشته:
    (.SD-Alcohol 40-B (Alcohol Denat

    درخواست:
    لطفا هر مطلبي را كه در سايت انتهورا مينويسيد..كپي آن مطلب را در قالب يك فايل PDF و يا آفيس(word) قرار دهيد(در همان صفحه) تا ما بتوانيم آن را در كامپيوتر ذخيره كنيم..چون هرچه تلاش ميكنم اين مطالب را خودم از سايت درقالب word يا pdf ذهيره كنم..موفق نميشوم..و كلمات پس و پيش ميشوند
    البته شما بيشتر مطالب را قبلا به صورت يك فايل در سايت گذاشته بوديد..ولي مطالب جديد را خير
    با تشكر

     
  • At ۳۰ شهریور ۱۳۸۸، ساعت ۱۷:۰۴, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 28:

    دوست عزیز شهاب:
    الف) Denatonium Benzoate، ماده ایست شیمیایی و بسیار تلخ که به مواد شیمیایی ، سموم و بعضی از الکلها اضافه میشود تا بعنوان اخطار دهنده برای مصرف کننده باشد و شخص متوجه شود این ماده غیر قابل خوراک و احتمالا سمی است؛ هر چند در ایران به الکل اتیلیک تولیدی کارخانجات اضافه میشود تا بخاطر طعم بسیار تلخ آن غیر قابل مصرف شود.
    در غرب قوانینی وجود دارد که بر روی ظروف حاوی این ماده، حتما نام آنرا بنویسند تا مصرف کننده آگاه شود.
    در مورد ریش تراشی براون و مصرف الکل ویژه برای تمیز کردن ریش تراش، این ترفند بکار رفته که خدای نکرده کسی این ماده نتمیزکننده و چربی بر را اشتباهی بجای الکل خوراکی مصرف نکند.
    از میزان و در صد الکل در این تمیز کننده اطلاعی ندارم زیرا از اسرار کارخانه تولید کننده؛ است ولی در هر حال باید دانست این الکل دارای مواد شیمیایی تمیز کننده و چربی بر (احتمالا سمی) است و به آن نیز بنزوات دوناتونیوم اضافه شده تا اشتباها مورد استفاده خوراکی قرار نگیرد
    ب) در مورد گذاشتن فایل بصورت فایل جداگانه متاسفانه امکان چنین عملی را ندارم زیرا نیاز به سایتی برای پارک و انبار کردن اینگونه فایل هاست که باید برای آن ماهانه پرداخت نمود
    هر وقت مقالات خیلی اضافه شد سعی میکنم همه را در یک فایل قرار دهم و بصورت پی دی اف منتشر کنم ولی هنوز زود است.
    با احترام.

     
  • At ۱۰ مهر ۱۳۸۸، ساعت ۱۸:۴۲, Anonymous ناشناس said…

    آیا الکل طبی اگر مایع تلخ کننده نداشته باشد قابل خوردن هست؟

     
  • At ۱۱ مهر ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۲۲, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 29:

    دوست عزيز ناشناس:
    مي‌توان استفاده كرد؛ اما مساله اين است كه نمي‌توان مطمئن بود كه الكل سفيدي كه (حتا) از داروخانه مي‌خريد، هيچ‌وقت تقلبي و هم‌راه با متانول نيست.
    با احترام.

     
  • At ۲۶ مهر ۱۳۸۸، ساعت ۱۴:۳۳, Anonymous سیاوش said…

    درود بر شما
    سوال من در مورد 1-نحوه تمیز کردن اجرام چشسبیده به جداره داخلی قرابه های شیشه ای قدیمی برای مرحله دوم تخمیر شراب 2-نحوه ضد عفونی کردن آنها.
    با سپاس ... به امید آزادی ایران

     
  • At ۲۶ مهر ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۰۴, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 30:

    دوست عزيز سياوش:
    براي اين‌كار، به‌ترين راه آن است كه بگذاريد آب و شوينده، چند روزي توي ظرف بماند تا اجرام چسبيده، خيس بخورند و بتوان آن‌ها را با فشار آب يا ميله‌هاي سيمي كه سر آن‌ها سيخك‌هاي مويي هست، تميز كرد. براي ضد عفوني هم مي‌توانيد از بند 8 لينك زير استفاده كرده، بعد آن‌ها را مقابل آفتاب قرار دهيد تا بوي شوينده و ضدعفوني كننده از بين برود:
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_9909.html
    با احترام.

     
  • At ۲۷ مهر ۱۳۸۸، ساعت ۱۲:۲۸, Anonymous سیاوش said…

    با درود و تشکر بسیار از راهنماییهای ارزنده شما
    به دلبل بزرگ بودن شیشه و تنگ بودن دهانه استفاده از شیشه شور مقدور نیست. نظر شما در مورد استفاده از جوهر نمک برای حل کردن اجرام چسبیده به جداره داخلی و استفاده از ساولن جهت ضد عفونی و سپس قرار دادن در مقابل آفتاب جیست؟

    با سپاس ...
    به امید آزادی ایران و شادی و پای کوبی بر خاک ایران زمین ... زنده باد آزادی

     
  • At ۲۷ مهر ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۱۲, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 31:

    دوست عزيز سياوش:
    نظري ندارم. امتحان كرده، بعد بوبري كنيد.
    با احترام.

     
  • At ۳ آبان ۱۳۸۸، ساعت ۲۳:۰۵, Anonymous ناشناس said…

    باسلام و خسته نباشید
    اگر مخمرزیاد بریزم و شرابم یه مقداری بوی تند بگیره باید چه کنم
    شراب شیراز است
    روز دوم هستم
    با تشکر

     
  • At ۴ آبان ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۵۷, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 32:

    دوست عزيز ناشناس:
    مخمر زياد در دراز مدت، بويي شبيه بوي نان به شراب شما اضافه خواهد كرد كه در طي زمان، كم‌تر خواهد شد. بنابراين، بوي تند ماده‌ي شما، آن‌هم روز دوم تخمير، از مخمر زياد نيست (مگر آن‌كه منظور شما از زياد، چند كيلو باشد!)
    با احترام.

     
  • At ۲۰ آبان ۱۳۸۸، ساعت ۱:۴۷, Anonymous مستان said…

    بهتره در باره خودتون یک صفحه ای اختصاص بدبد.
    راستی انتهورا یعنی چه؟

     
  • At ۲۰ آبان ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۴۸, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    دوست عزيز مستان:

    به پاسخ 26 از همين صفحه و لينك زير مراجعه كنيد:
    http://www.blogger.com/profile/02218810897465896281
    با احترام.

     
  • At ۳ آذر ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۴۲, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پرسش و پاسخ 33:


    با تشکر فراوان
    در این 1 سالی که با سایته شما آشنا شدم چند سوال توی ذهنم بود که توی مطالب سایت پیدا نکردم احتمالا درست نگشتم.
    با اجازه این سوالات رو اینجا مطرح می کنم.
    1. راجع به اضافه کردن آب به شراب . کلا این کار چه لزومی دارد و سوال بعد اینکه آیا به شراب انگور و سیب هم می توان آب اضافه نمود برای افزایش حجم و کلا مقادیر آبی که شما می فرمایید تجربیست یا علمی ؟ و مثلا از آب انار خالص نمی شود شراب گرفت؟

    2. در مورد آبسنجی. آبسنجی باید از محلول آب + آب میوه مورد نظر باشد یا قبل از اضافه کردن آب باید آبسنجی کرد

    3.شما فرمودید که اگر چگالی سنج عدد 1 را نشان دهد تخمیر تمام است ، سوال اینکه وقتی عدد 1 ملاک ما برای اتمام تخمیر است برای بدست آوردن میزان الکل چه نیازیست به محاسبه اختلاف بین دو میزانه ابسنجی قبل و بعد و در ادامه، محاسبات... از همان ابتدا میزان تقریبی الکل مشخص نیست؟

    4.در جدول انتهورا با توجه به عدد هیدرومنر میزان الکل را به ما نشان می دهد . برای بالا بردن میزان الکل فقط باید شکر اضافه کرد ؟و میزان شکر اضافه را باید از کجا فهمید؟

    5. اگر میزان مخمر اولیه بیشتر از میزانی که شما فرمودید باشد مثلا 15 گرم چه اتفاقی می افتد؟

    ببخشید سرتان رو درد اوردم
    با تشکر فراوان از زحمات و پاسخ هایتان
    مازیار



    دوست عزيز مازيار:
    الف) دستورالعمل‌هاي وبلاگ (مقدار آب، دما، مخمر و ...) پايه‌اي علمي دارند كه با تجربه صيقل خورده‌اند. بنابراين، ضمن اين‌كه (مثلا) شما مي‌توانيد از آب انار خالص شراب بگيريد، تركيب آن با آب هم شراب خوبي به شما خواهد داد.
    ب) در تخمير الكلي، شيريني با شكسته شدن به الكل تبديل مي‌شود (چگالي روز اول به 1.000 يا كم‌تر از آن مي‌رسد). عدد چگالي، بعد از تركيب همه‌ي مواد مايع (آب‌ميوه، آب، شكر) اندازه‌گيري مي‌شود و با تفاضل آن با چگالي 1.000، درصد الكل شما معلوم مي‌شود (اطلاعات بيش‌تر در اولين لينك زير). بنابراين، هر چه چگالي نسبي روز اول بيش‌تر باشد (شيريني بيش‌تر) درصد الكل بالاتري خواهيم داشت (لينك‌هاي دوم و سوم زير).
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_426.html
    http://meysara4.blogspot.com/2008/01/blog-post.html
    http://meysara4.blogspot.com/2007/12/blog-post_27.html
    نكته‌ي مهم اين است كه سقف چگالي مجاز 1.113 است و شيريني بيش‌تر از آن به الكل تبديل نخواهد شد.
    پ) مقدار مخمر بيش‌تر تخمير شما را زودتر تمام خواهد كرد و بويي شبيه بوي نان به شراب شما اضافه مي‌كند كه مطلوب نيست.
    با احترام.

     
  • At ۳۰ آذر ۱۳۸۸، ساعت ۵:۱۶, Anonymous ناشناس said…

    سلام

    اگر زیاده نگفته باشم این وبلاگ دقیق ترین و پر مقاله‌ترین و در عین حال ساده‌ترین وبلاگ در مورد تهیه انواع مشروب و در ضمن بزرگترین مرکز اطلاع رسانی به زبان فارسی است

    می‌خواستم از شما تشکر کنم و تقاضا کنم این مقالات را بصورت کتاب یا سی‌ دی منتشر کنید تا در ایران براحتی آنرا داونلود کرد و در دسترس داشت

    ممنون میشوم پاسخ دهید

    محمد رضا د.

     
  • At ۳۰ آذر ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۵۲, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 34:

    دوست عزيز محمدرضا د.
    ضمن اين‌كه از محبت شما ممنونم، به‌نظرم بايد موافق توصيفات شما هم باشم.
    درباره‌ي درخواست‌تان هم لطفا به لينك زير مراجعه كنيد:
    http://meysara10.blogspot.com/2009/09/blog-post_26.html
    با احترام.

     
  • At ۱۰ دی ۱۳۸۸، ساعت ۲۱:۳۵, Anonymous ناشناس said…

    با سلام
    قرصCampden را از كجا مي شود تهيه كرد؟

     
  • At ۱۰ دی ۱۳۸۸، ساعت ۲۱:۴۱, Anonymous ناشناس said…

    آيا قفل هوا همان قفل تخمير است؟
    آيا آن مدل كه با قوطي فيلم عكاسي و سرنگ درست ميشود براي تهيه شراب خوب است

     
  • At ۱۱ دی ۱۳۸۸، ساعت ۱۱:۰۵, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 35:

    دوست عزيز ناشناس:
    الف) متاسفانه قرص كمپدن در ايران به سختي گير مي‌آيد و من نمي‌توانم در اين‌باره كمكي به‌شما كنم.
    ب) هر جور قفل هوايي (=قفل تخميري) براي شراب‌سازي به‌كار مي‌آيد. فرقي با هم ندارند.
    با احترام.

     
  • At ۱۱ دی ۱۳۸۸، ساعت ۱۳:۵۵, Anonymous ناشناس said…

    سلام
    براي شفاف سازي شراب انار بهترين چيز چه است؟

     
  • At ۱۱ دی ۱۳۸۸، ساعت ۱۵:۰۸, Anonymous ناشناس said…

    با سلام
    من چگالي سنجي تهيه كرده ام كه رنج ؟؟آن از 1.000 تا2.000 با تقسيم بندي 1.000-1.200-1.400 تا 2.000 مي باشد.

     
  • At ۱۱ دی ۱۳۸۸، ساعت ۱۵:۰۹, Anonymous ناشناس said…

    ايا اين خوب است؟مثلا عدد1.080 را اين چگالي سنج نسان مي دهد؟راستي

     
  • At ۱۱ دی ۱۳۸۸، ساعت ۱۵:۰۹, Anonymous ناشناس said…

    طرف ديگر آن 0تا70 است كارايي آن براي كجاست؟واقا گيج شدم كامل با مثل برام توضيح بدين

     
  • At ۱۱ دی ۱۳۸۸، ساعت ۱۵:۱۱, Anonymous ناشناس said…

    تو بازار براي خريد چگالي سنج فقطميگن 0 تا 30 ميخاين يا 0تا40 يا 0تا70

     
  • At ۱۲ دی ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۱۳, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 36:

    دوست عزيز سعيد:
    الف) براي شفاف‌سازي، به بند دوم از لينك زير مراجعه كنيد:
    http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_9909.html
    ب) براي چگالي سنج به پلاسخ‌هاي 5 و 6 در همين صفحه مراجعه كنيد.
    با احترام.

     
  • At ۱۵ دی ۱۳۸۸، ساعت ۱۴:۲۳, Anonymous ناشناس said…

    با سلام خدمت ساقی،

    با مطالعه این قسمت از پرسش و پاسخ ها بنده موفق به خرید دو قلم از اجناس مورد نیاز شدم. امروز چگالی سنج ، تشتک و تشتک زن خریدم. اما هنوز موفق به خرید چوب پنبه و مخمر آبجو نشده ام. امیدوارم که این اقلام رو هم پیدا کنم. راستی آیا نیازی به خرید چوب پنبه زن هست یا می توان به روش های دیگر چوب پنبه زد؟

    با تشکر از راهنمایی های شما،
    ایمان

     
  • At ۱۵ دی ۱۳۸۸، ساعت ۲۰:۳۹, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 37:

    دوست عزيز ايمان:
    الف) خوش‌حالم از اين‌كه با مطالعه‌ي پاسخ‌ها جواب سوال خود را پيدا كرده‌ايد.
    ب) براي تهيه‌ي مخمر آب‌جو و چوب پنبه، سرزدن به عطاري‌ها بي‌ضرر نيست، ضمن اين‌كه در نهايت هم اگر موفق نشديد، مي‌توانيد به‌جاي مخمر آب‌جو از مخمر كيك و به‌جاي چوب پنبه از بطري‌هاي معمولي با سرپوش پلاستيكي استفاده كنيد؛ كه هرچند كار اصلي را نمي‌كنند، اما كار را راه مي‌اندازند.
    پ) نيازي هم به چوب پنبه‌زن نداريد.
    با احترام.

     
  • At ۱۶ دی ۱۳۸۸، ساعت ۱۶:۵۲, Anonymous ناشناس said…

    با سلام،

    پیدا کردن چوب پنبه نباید کار سختی باشد. ولی چند مدتی است که دنبال مخمر آبجو می گردم و پیدا نمی کنم. اکثر داروخانه ها و عطاری ها مخمر از نوع مکمل غذایی را دارند که ارزش تخمیری ندارد. چندین بار آبجو با مخمر نان تهیه کردم که مزه عجیبی داشت. شاید اگر از مخمر آبجو استفاده کنم مزه بهتری داشته باشد. در جایی فرموده بودید که می توان این نوع مخمر را در نزدیکی شمس العماره و ناصر خسرو پیدا کرد که بصورت پودر در بسته های عایق هوا می فروشند. به آنجا سر زدم ولی موفق به خرید مخمر نشدم. از آنجا که با سیاست این سایت و تفکر شما آشنا هستم درخواست آدرس دقیق ندارم. فقط لطفا بفرمایید، آیا همچنان می توان مخمر آبجو را در آنجا پیدا کرد؟

    با تشکر،
    ایمان

     
  • At ۱۶ دی ۱۳۸۸، ساعت ۱۹:۲۳, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 38:

    دوست عزيز ايمان:
    الف) بازهم تشكر مي‌كنم از اين‌كه منطق اين وبلاگ را درك كرده، به آن احترام مي‌گذاريد.
    ب) صادقانه بگويم، در حال حاضر نمي‌دانم مخمر آب‌جو پيدا مي‌شود يا نه؛ اما به شما پيشنهاد مي‌كنم مخمر كيك و شيريني‌پزي را امتحان كنيد كه مي‌توانيد آن‌ها را در بسته‌بندي‌هاي هوابند، از "فروش‌گاه‌هاي فروشنده‌ي لوازم كيك و شيريني‌پزي" تهيه كنيد.
    با احترام.

     
  • At ۱۴ فروردین ۱۳۸۹، ساعت ۱۴:۰۱, Anonymous رضا said…

    با سلام
    تفاوت شراب با عرق در چیست؟آیا صحیح است که می گویند عرق الکل(اتانول) خالص است و نمی شود به تنهایی مصرف شود
    با تشکر

     
  • At ۱۴ فروردین ۱۳۸۹، ساعت ۱۹:۲۶, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    پاسخ 39:

    دوست عزيز رضا:
    شراب نتيجه‌ي تخمير الكلي ماده‌ي شيرين است كه بسته به شرايط، درصد آن معمولا بين 8 تا 14 درصد متغير است. از طرف ديگر الكل شراب (اتانول) به دليل دماي جوش پايين‌ترش در دمايي كم‌تر از آب تقطير مي‌شود، پس اگر شراب را حرارت داده، بخار آن‌را خنك كنيد، حجم بيش‌تري از محصول به‌دست آمده اتانول خواهد بود تا آب (مثلا 40 درصد، يا كم‌تر يا بيش‌تر ولي نه 100 درصد يا اتانول خالص).
    خوردن اين مشروب معمولا با رقيق كردن آن توسط مايعات ديگر راحت‌تر و گواراتر است. براي اطلاعات بيش‌تر به لينك زير مراجعه كنيد:
    http://meysara1.blogspot.com/2007/09/blog-post.html
    با احترام.

     
  • At ۱ آبان ۱۳۸۹، ساعت ۱۲:۱۳, Anonymous سروش said…

    سلام و خسته نباشید
    من آبجو رو درست کردم الکل و رنگش عالیه اما هر کاری کردم گازدار نشد که نشد. در 2 بطری قند بیشتر ریختم اما فایده ای نداشت حالا تنها مشکل آبجو ها گازدار نبودنشه که کمی تحملش سخته ;)
    اگه راهی هست کمک کنید

     
  • At ۱ آبان ۱۳۸۹، ساعت ۱۹:۱۸, Blogger ساقي باده‌سرا said…

    دوست عزیز سروش،

    جای پرسش شما در وبلاگ آبجو به آدرس زیر است:
    http://meysara2.blogspot.com
    به هر حال، پاسخ سوال شما ذیل پاسخ 124 از آدرس فوق آمده است.
    با احترام.

     
  • At ۷ فروردین ۱۳۹۲، ساعت ۱۹:۰۰, Anonymous ناشناس said…

    به جاي مخمر آبجو و خمير مايه ميتوان يك مشت كشمش كه در سايه خشك شده و بصورت سنتي تهيه شده استفاده كرد ( در آذربايجان به اين كشمش كولگه سبزه سي ؛ يعني سبزه ي كه در سايه به عمل آمده ميگويند ) چون اين كشمش فاقد هر نوع مواد پوشاننده نظير پارافين و موادصمغي است به خوبي عمل ميكند ؛البته كشمش كيسه اي كاشمر هم كه در گوني هاي 30 كيلويي بفروش ميرسد نياز به مخمر ندارد چون همانطور كه ميدانيم بهترين مخمر را خداوند تبارك و تعالي در پوست و هسته ي انگور قرار داده است . مزيت بزرگ ان هم اين است كه به هيچوجه بوي نان و چسب و غيره كه در استفاده از مخمر نان حاصل ميشود نخواهيم داشت

     
  • At ۲۹ تیر ۱۳۹۲، ساعت ۱۹:۲۸, Anonymous ناشناس said…

    بادرود به ساقی عزیزو تشکر از اطلاعات مفید و کارساز شما.
    لطفاً من را راهنمایی فرمایید :
    من مقدار 10 کیلو کشمش مویزرا با 20 لیتر آب معدنی همراه با مخمر(مطابق دستورات در وبلاگ شما) برای تهیه عرق کشمش در بشکه ریخته و قفل هوا نصب کردم و هر روز هم زدم و در روز دهم مقدار شیرینی 3.5 در 100 میلی لیتربود (با ساخارومتراندازه گیری کردم ).
    بعد ازروز 16 دیگرحباب از قفل هوا خارج نمی شد و مقدار شیرینی صفر شده بود. ولی در روی محلول تفاله ها جمع می شود ( کیک تفاله ها تشکیل می شود ) .تا کی باید ادامه دهم می ترسم که به سرکه تبدیل شود.
    می خواهم فرداآن را در دیگ بریزم و عرق گیری کنم .
    چه فرقی دارد با زمانی که تفاله ها ته نشین شود؟
    آیا درعرق تولید شده در آخرتاثیردارد و یا فرایند تولید تغیرمی کند؟
    استدعا می کنم با راهنمایی خودتان من را یاری فرمایید .
    با سپاس و تشکراز شما

     

ارسال یک نظر

<< خانه
 

پست های قبلی
گذشته ها
توجه

لطفا هرگونه سوالی را در وبلاگ مربوط و مخصوص به آن نوشته و ارسال کنید. متاسفانه سوالاتی که مربوط به این وبلاگ نباشد قادر به پاسخگویی نیستم

پیوندها
Powered by

BLOGGER